Informatie

Adres Sinterklaashuis

Oorsprongweg 3

1871 HA Schoorl


Intocht Sinterklaas 2016

Zondag 13 november om 13:00.


Openingstijden Sinterklaashuis

16 november t/m 4 december

van 11:00 tot 16:30.

Gesloten op maandagen en op donderdag 17 november.

De entree bedraagt € 3,25.

Let op: de kassa sluit om 16 uur.

De Sint komt graag weer logeren in de Gemeente Bergen!

Speurpiet is druk op zoek gegaan naar een fijne plek voor alle Pieten en de Sint, en heeft een prachtige plek gevonden bij Dopersduin in Schoorl. Daar wordt hij met open armen ontvangen, iedereen is blij dat de Sint en Pieten nu naast Bergen en Egmond ook naar Schoorl komt om te verblijven.

Uiteraard willen de Pieten weer heel graag een kijkje achter de schermen geven van het dagelijks leven in het Sinterklaashuis. Dus nemen ze je graag mee door het huis waar ze vol trots hun eigen bedje laten zien, de Inpakcentrale, en (stiekum) in de slaapkamer van Sinterklaas gluren. Maar dat kan alleen als de Sint niet in zijn bed of bad ligt natuurlijk.

En de Pieten zullen waarschijnlijk wel hulp vragen aan de kinderen: er moeten namelijk nog duizenden pakjes ingepakt worden, en pepernoten gebakken en taaipopjes versierd, dus mensen van de kinderbescherming: knijp alstublieft een oogje dicht.

Om te laten zien dat er in Nederland ook heel veel goede hulppieten zijn kunnen de kinderen een Pietendiploma halen. Dan is Sinterklaas ook in de toekomst verzekerd van een heleboel fantastische Pieten!

De Sint zelf is er altijd op zaterdag en zondag, dan zit hij de hele dag klaar om met de kinderen te praten en te zingen en hun tekening in ontvangst te nemen. (en ouders: Sinterklaas weet ook nog precies hoe jullie vroeger waren, dus wees ook nu zo braaf mogelijk!)

U kunt ook Dineren met Sinterklaas. Meer informatie hierover vindt u op de site van Dopersduin, www.dopersduin.nl.

Nieuwsgierig? Het Sinterklaashuis is geopend vanaf woensdag 16 november tot en met zondag 4 december (behalve donderdag 17 november). Elke maandag is het Sinterklaashuis gesloten. De tijden zijn van 11.00 uur tot 16.30 uur. Entree is € 3,25. Parkeren kan bij het bezoekerscentrum Het Zandspoor, borden wijzen u verder de weg.

Adres: Oorsprongweg 3, 1871 HA Schoorl.

Kijk voor meer informatie op deze site, of op onze Facebookpagina.