Informatie

Adres Sinterklaashuis

Oorsprongweg 3

1871 HA Schoorl


Intocht Sinterklaas 2016

Zondag 13 november om 13:00.


Openingstijden Sinterklaashuis

16 november t/m 4 december

van 11:00 tot 16:30.

Gesloten op maandagen en op donderdag 17 november.

De entree bedraagt € 3,25.

Let op: de kassa sluit om 16 uur.

Intocht 13 november

Ook dit jaar willen alle kinderen Sinterklaas graag welkom heten in Bergen. Dit gaat gebeuren met een grootse Intocht op zondag 13 november 2016.

We starten weer bij de van Reenenschool en gaan vanuit daar via de Hoflaan, Dorpsstraat, Kerkstraat, Breelaan, Plein, Doorsteek, Jan Oldenburglaan, Breelaan, Vijverlaan, Prinsesselaan, Stationsstraat, Breelaan naar de Raadhuisstraat.

In de stoet rijden en lopen behalve de koets met Sinterklaas natuurlijk ook alle Pieten mee. De Politiepiet gaat weer voorop, en verder zullen Kapiteinspiet, opa Piet, de Muziekpiet, Pietje Peu en alle anderen zich weer laten zien en horen! Sinterklaas heeft ook verschillende verenigingen bereid gevonden om hem te vergezellen, dit jaar zijn dat gymnastiekvereniging Be Quick, Musicalvereniging Mille Stelle en balletschool Lilly, Berdos, en dit jaar ook de Reddingsbrigade. Onderweg is er weer veel muziek om de stoet te begeleiden, onder andere van de Coole Piet en Pietenband Zo Niet Dan Toch uit Madrid. De populaire meidengroep Jinxxx zorgt voor een muzikaal spektakel bij de Ruïnekerk.

Sinterklaas zal hier ongeveer om 14:30 uur aankomen en officieel welkom geheten worden. Na deze plechtige aangelegenheid zullen de kinderen samen met hun ouders de Sint en de Pieten uitzwaaien, als zij op weg gaan naar hun tijdelijke huis in Schoorl, in Dopersduin.

Hier gaat Sinterklaas wat rusten en alle tekeningen bekijken en gaan alle Pieten hard aan het werk om zondagnacht alle schoentjes te kunnen vullen.

Vanaf woensdag 16 november kunnen alle kinderen het Sinterklaashuis bezoeken.