Informatie

Adres Sinterklaashuis

Oorsprongweg 3

1871 HA Schoorl


Intocht Sinterklaas 2019

Zondag 17 november om 13:00.


Openingstijden Sinterklaashuis

19 november t/m 4 december 2019, van 11:00 tot 16:30 (25 november gesloten!).

De entree bedraagt € 3,50.

Let op: de kassa sluit om 16 uur.

De Sint komt graag weer logeren in de Gemeente Bergen!

Speurpiet is dit jaar ook weer druk op zoek gegaan naar een fijne plek voor alle Pieten en de Sint. Hij heeft samen met Sinterklaas weer gekozen voor Dopersduin in Schoorl. Zij zijn daar de afgelopen 3 jaar met open armen ontvangen en Martijn en Wieteke (beheerders Dopersduin) willen graag dat iedereen daar weer komt slapen, omdat het de vorige jaren zo verschrikkelijk gezellig was met z’n allen.

Uiteraard willen de Pieten weer heel graag een kijkje achter de schermen geven van het dagelijks leven in het Sinterklaashuis. Dus nemen ze je graag mee door het huis waar ze vol trots hun eigen bedje laten zien, de Inpakcentrale, en (stiekem) in de slaapkamer van Sinterklaas gluren. Maar dat kan alleen als de Sint niet in zijn bed ligt natuurlijk.

De Pieten zullen waarschijnlijk wel hulp vragen aan de kinderen: er moeten namelijk nog duizenden pakjes ingepakt worden, en pepernoten gebakken (alleen zaterdag en zondag) en taaipopjes versierd, dus mensen van de kinderbescherming: knijp alstublieft een oogje dicht.

Om te laten zien dat er in Nederland ook heel veel goede hulppieten zijn kunnen de kinderen een Pietendiploma halen. Dan is Sinterklaas ook in de toekomst verzekerd van een heleboel fantastische Pieten!

De Sint zelf is er altijd op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdag en zondag. Hij zit dan de hele tijd klaar om met de kinderen te praten en te zingen en hun tekening in ontvangst te nemen. (en ouders: Sinterklaas weet ook nog precies hoe jullie vroeger waren, dus wees ook nu zo braaf mogelijk!)

U kunt ook Dineren met Sinterklaas. Meer informatie hierover vindt u op de site van Dopersduin, www.dopersduin.nl, maar ook elders op deze site.

Nieuwsgierig? Het Sinterklaashuis is geopend vanaf dinsdag 19 november tot en met woensdag 4 december. De tijden zijn van 11.00 uur tot 16.30 uur. Entree is € 3,50. Parkeren kan op het parkeerterrein van Dopersduin en bij het bezoekerscentrum Het Zandspoor, borden wijzen u verder de weg.

Adres: Oorsprongweg 3, 1871 HA Schoorl.

Kijk voor meer informatie op deze site, of op onze Facebookpagina.